Υλικά

150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. σπόρους μάραθου
1/3 φλ. τσαγιού κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
300 γρ. τόνο σε λάδι
Ξύσμα και χυμό από 1 1/2 λεμόνι, ή περισσότερο για γεύση
300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και τα αποξηραμένα βότανα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 4- 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.
Βήμα 4
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Σκουπίστε το τηγάνι και επιστρέψτε το σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Προσθέστε τα υπόλοιπα 75ml λάδι και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου.
Βήμα 6
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αρωματικό και το σκόρδο.
Βήμα 7
Προσθέστε την κάπαρη, τις νιφάδες τσίλι, τον τόνο και το λάδι του, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε για 1 λεπτό για να ζεσταθεί.
Βήμα 8
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
Βήμα 9
Σερβίρετε και γαρνίρετε με την τραγανή φρυγανιά.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 28 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)