Τρεις διαφορετικές, αλλά στενά συνδεδεμένες παραλλαγές του νέου κορωνοϊού εντόπισαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, που χαρτογράφησαν το γενετικό ιστορικό της λοίμωξης, στο χρονικό διάστημα από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 4 Μαρτίου. Μάλιστα, βρήκαν ποιος τύπος του ιού χτυπάει κάθε χώρα.

«Οιός πάντα μεταλλάσσεται. Από τη φύση του. Ο ιός μεταλλάσσεται αρκετά γρήγορα και αυτό αποτελεί μέρος της διαδικασίας προσαρμογής του στο νέο του ξενιστή», τόνισε η Έλοντι Γκέντιν, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης .

Ο αρχικός τύπος Α’, είναι ο πλησιέστερος σε εκείνον που βρίσκεται στις νυχτερίδες και τους παγκολίνους. Ο τύπος Β’, που προέρχεται από τον Α, είναι ο πιο διαδεδομένος στην Γουχάν και ο τύπος Γ΄, παιδί του Β’, που εξαπλώθηκε κυρίως στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι διαφορές είναι ελάχιστες και κανένα από τα στελέχη του ιού δεν είναι πιο θανατηφόρο από το άλλο. «Ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί. Αυτό κάνουν οι ιοί. Όλοι τους. Όμως το πιο σημαντικό ερώτημα είναι το αν αυτές οι μεταλλάξεις είναι πιο επικίνδυνες για τους ανθρώπους» τόνισε ο Δρ. Μαξ Γκομέζ.

Η ανάλυση των στελεχών αποκάλυψε ότι ο αρχικός τύπος Α΄ δεν ήταν ο πιο συνηθισμένος στην Κίνα, όπου ξεκίνησε η πανδημία. Η χώρα κυρίως προσβλήθηκε από τον τύπο Β΄ από την παραμονή των Χριστουγέννων και έπειτα, ενώ Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη ήρθαν αντιμέτωπες με τον τρίτο τύπο του κορωνοϊού.

«Ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται. Αλλάζει λίγο. Και τα στελέχη, καθώς περνάει από χώρα σε χώρα, από την Κίνα στην Ιταλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να αλλάζουν από αυτά που βλέπουμε να κυριαρχούν σε άλλες χώρες», σημείωσε ο Δρ. Φρανκ Έσπερ, καθηγητής λοιμωδών νόσων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Κλίβελαντ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο τύπος Α΄ είναι πιο διαδεδομένος σε Ισπανία και Αυστραλία, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο ιός μεταφέρθηκε μέσω των δυτικών της ακτών.

Τα Ύ των ασθενών στο Ηνωμένο Βασίλειο πάσχουν από κορωνοϊό τύπου Β’ δηλώνουν οι ερευνητές ,όπως και η πλειοψηφία σε Γαλλία, Γερμανία, κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η Ιταλία κυρίως νοσεί από τον κορωνοϊό τύπου Γ΄, που μεταφέρθηκε από την Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, η επιστημονική ομάδα πιστεύει ο ιός εισήχθη για πρώτη φορά στη χώρα από τη Γερμανία στις 27 Δεκεμβρίου.

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

Real.gr

(Επισκέφθηκε 9 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)