Υλικά
1/2 κιλό πατάτες
1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράστε τις πατάτες και λιώστε σε πουρέ.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες, την παρμεζάνα, το αλεύρι, το σκόρδο, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι καγιέν.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε κουταλιές της σούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει όμορφα, περίπου 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά, περίπου 2 λεπτά περισσότερο.
Βήμα 5
Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως.
newsbeast.gr