Υλικά

400 γρ. χοιρινό φιλέτο
4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
60 ml μηλόξυδο
1/2 μικρό ανανά, κομμένο σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα (προαιρετικά)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 ίσα μήκη
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Μαγειρεμένο ρύζι ή πίτα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε το χοιρινό σε κύβους. Ζεστάνετε τη ζάχαρη και το ξύδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήστε τη να κρυώσει.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα το χοιρινό κρέας και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλοι οι κύβοι με τη σάλτσα.
Βήμα 3
Ζεστάνετε μια σχάρα και περάστε το χοιρινό κρέας και τον ανανά σε σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα κομμάτια με την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Βήμα 4
Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ για 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ίσως και λίγο περισσότερο).
Βήμα 5
Πασπαλίστε με κόλιανδρο, αν θέλετε, και σερβίρετε με ρύζι ή τυλίξτε τα σε πίτα.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)