Υλικά

2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φλ. τσαγιού σπανάκι
4 μεγάλα αυγά
4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
4 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ελαφρά τέσσερα ατομικά φορμάκια.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3- 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 3
Μοιράστε το μείγμα μανιταριών ομοιόμορφα στα φορμάκια. Καλύψτε με τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις φόρμες στο φούρνο και ψήστε μέχρι να πήξουν τα ασπράδια των αυγών, περίπου 10- 14 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως.

newsbeast.gr

(Επισκέφθηκε 8 φορές, 1 επισκέψεις σήμερα)